Лидерите на страните от Г-7 обещаха да продължат подкрепата си за

...
Лидерите на страните от Г-7 обещаха да продължат подкрепата си за
Коментари Харесай

Изявление на Г-7: Лидерите предупредиха Русия за последици, ако използва ядрено оръжие

Лидерите на страните от Г-7 дадоха обещание да продължат подкрепата си за Украйна във войната и предизвестиха Русия за последствия при евентуално потребление на нуклеарна мощ. Лидерите на най-развитите международни икономики разговаряха извънредно по искане на украинския президент Володимир Зеленски.

Лидерите на 7-те най-развити страни още веднъж потвърдиха поддръжката си за Украйна и заплашиха Русия с " тежки последствия ", в случай че прибегне до потребление на нуклеарни оръжия.

В взаимно изказване след изключителна виртуална среща от Г-7 осъдиха дейностите на Москва и прецизираха, че " безразборните офанзиви против почтено цивилно население са военно закононарушение ". От групата на 7-те допълниха, че не признават анексираните от Русия четири украински територии.

До изключителната намира се стигна по незабавно искане от Володимир Зеленски след масираните удари против украински градове тази седмица. Украинският президент взе участие в полемиката.

 
Трябва да признаем очевидния факт - не може да има разговор с този водач на Русия, който няма бъдеще. Самият той отхвърли разговора. Въпреки всичките ни старания през годините да договорим мир. Той приказва с ултиматуми, терорът е неговото отношение към света, към другите.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Зеленски прикани водачите да засилят финансовата помощ, с цел да бъде основан " въздушен щит " за Украйна. Освен това съобщи, че Русия пробва да въвлече Беларус непосредствено във войната, както и че би трябвало да бъде основана задача от интернационалните наблюдаващи по границата сред Украйна и Беларус, с цел да се следи обстановката със сигурността.

Междувременно представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, назова срещата на Г-7 " явна и предсказуема " и съобщи, че " борбата ще продължи ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР